Infiintare S.R.L. – Piatra Neamt

infiintare-srl

In vederea desfasurarii de activitati cu scop lucrativ, persoanele fizice si persoanele juridice se pot asocia si pot constitui societati cu personalitate juridica. Cadrul legal de functionare a societatilor cu raspundere limitata este reprezentat de Legea 31/1990 – Legea societatilor comerciale.

Societatea cu raspundere limitata se poate constitui si prin actul de vointa al unei singure persoane.

O persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.

Capitalul social al unei societati cu raspundere limitata nu poate fi mai mic de 200 lei.

Necesar pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata – S.R.L.

 • 3 – 4 variante de denumire societate
 • B.I./C.I./Pasaport – pentru asociati / administratori
 • B.I./C.I./Pasaport – pentru proprietarii spatiului cu destinatie de sediu social
 • SEDIU SOCIAL:
  • Act doveditor sediu social (Contract de Vanzare Cumparare / Titlu de Proprietate / Contract de Donatie / Extras de la Cartea Funciara / Act de Adjudecare)
  • Pentru sediu social in mediul rural: ADEVERINTA DE ROL de la Primaria comunei din care sa rezulte numele proprietarului, adresa completa si corecta (cu nume de strada si numar dupa caz). Totodata adeverinta va contine specificatia „a servi la Registrul Comertului Neamt”
  • Pentru sediu social in mediul urban: CERTIFICAT DE ROL de la Directia de Taxe si Impozite Piatra Neamt (vis a vis de Colegiul Calistrat Hogas – fosta Pasapoarte)
  • Daca sediul social este la bloc in spatiu cu destinatie de locuinta: Acord Asociatia de Proprietari

! Important de retinut

 • Despre Acordul de la Asociatia de Proprietari: prima parte se va completa de catre Presedintele Asociatiei sau de catre Proprietar cu datele necesare; nume, prenume, semnatura si stampila asociatiei; partea a doua din formular contine lista vecinilor adiacenti (sus, jos, stanga, dreapta – dupa caz) impreuna cu acordul acestora dat prin semnatura (daca acestia sunt plecati in strainatate se va mentiona acest lucru in spatiul destinat semnaturii).
 • Daca in spatiul cu destinatie de sediu social sunt inregistrate si alte societati, se va adauga la documentele mai susmentionate o schita a imobilului pe camere.
 • Daca spatiul are schimbare de destinatie din locuinta in spatiu comercial se va adauga un document din care sa rezulte acest lucru. In aceasta situatie Acordul de la Asociatia de Proprietari nu mai este necesar.

*** Timp efectiv de lucru: 3 zile lucratoare din momentul in care dosarul este complet.


Pentru informatii suplimentare va asteptam cu drag la sediul nostru situat in Piatra Neamt, Bulevardul Dacia, nr. 6A (EUROCONFORT).

Telefon: 0372.910.804
Mobil: 0748.551.470
Email: gabi@afalexpert.ro