Infiintari P.F.A., I.I., I.F. – Piatra Neamt

infiintare-pfa-ii-if

Ordonanta de urgenta nr. 44 din 2008 reglementeaza accesul la activitatea economica, procedura de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii si regimul juridic al Persoanelor Fizice Autorizate (P.F.A.) / Intreprinderilor Individuale (I.I.) / Intreprinderilor Familiale (I.F.) autorizate sa desfasoare activitati economice.
Profesiile liberale, precum si acele activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale, NU pot fi inregistrate si desfasurate de catre Persoane Fizice Autorizate, Intreprinderi Individuale, respectiv intreprinderi Familiale. De asemenea, acelasi lucru este valabil si pentru acele activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii.

Necesar pentru infiintare P.F.A. / I.I. / I.F.

 • B.I./C.I./Pasaport – titular P.F.A. / I.I. sau membri I.F.
 • B.I./C.I./Pasaport – pentru proprietarii spatiului cu destinatie de sediu social
 • Document care atesta pregatirea sau experienta profesionala (diploma / certificat / adeverinta / certificat de calificare profesionala sau de absolvire a unei forme de pregatire profesional / certificatul de competenta profesionala)
 • SEDIU SOCIAL:
  • Act doveditor sediu social (Contract de Vanzare Cumparare / Titlu de Proprietate / Contract de Donatie / Extras de la Cartea Funciara / Act de Adjudecare)
  • Pentru sediu social in mediul rural: ADEVERINTA DE ROL de la Primaria comunei din care sa rezulte numele proprietarului, adresa completa si corecta (cu nume de strada si numar dupa caz). Totodata adeverinta va contine specificatia „a servi la Registrul Comertului Neamt”
  • Pentru sediu social in mediul urban: CERTIFICAT DE ROL de la Directia de Taxe si Impozite Piatra Neamt (vis a vis de Colegiul Calistrat Hogas – fosta Pasapoarte)
  • Daca sediul social este la bloc in spatiu cu destinatie de locuinta: Acord Asociatia de Proprietari

! Important de retinut

Despre Acordul de la Asociatia de Proprietari: prima parte se va completa de catre Presedintele Asociatiei sau de catre Proprietar cu datele necesare; nume, prenume, semnatura si stampila asociatiei; partea a doua din formular contine lista vecinilor adiacenti (sus, jos, stanga, dreapta – dupa caz) impreuna cu acordul acestora dat prin semnatura (daca acestia sunt plecati in strainatate se va mentiona acest lucru in spatiul destinat semnaturii).

*** Timp efectiv de lucru: 3 zile lucratoare din momentul in care dosarul este complet.


Pentru informatii suplimentare va asteptam cu drag la sediul nostru situat in Piatra Neamt, Bulevardul Dacia, nr. 6A (EUROCONFORT).

Telefon: 0372.910.804
Mobil: 0748.551.470
Email: gabi@afalexpert.ro